Bouwput versus Bouwpunt


Al eerder heb ik hier geschreven over ideeen die in andere steden succesvol zijn en die in Gouda navolging zouden moeten vinden. Wat ik tegenkwam toen op vakantie in Venlo terecht kwam was van zo’n overweldigende simpele schoonheid dat het me werkelijk verbaasde dat ik het niet vaker gezien heb. Gemeenteraad, collegeleden... let u even op?

Wat is er op dit moment op het gebied van bouwprojecten allemaal gaande in Gouda? De bouwkranen die ons 10 jaar geleden beloofd waren zijn opeens allemaal tegelijk aangekomen. Ook ik begin het overzicht kwijt te raken. Een kleine opsomming: de nieuwe wijk Westergouwe, alles rondom het Ronssehof, het ziekenhuis, het koningshof op het Raam, de voorlopig nog bevroren plannen rondom de Rozendaal, de spoorzone met het huis van de stad, de brandweerlocatie, de Spelddemakerssteeg, rondom de Karnemelksloot, de Boelekade, het Bolwerk en de gasfabriek, de drie Nootebomen, de Verheullocatie, het eventuele cultuurhuis op de Jeruzalemstraat, revitalisering Goudse Poort, het nieuwe gebouw van Centric en zo zijn er nog wel een aantal bouwprojecten die ik vergeten ben.

Weet u op dit moment als geinteresseerde burger, betrokken bij uw stad, nog waar u terecht kunt voor informatie over al deze projecten? Nee zeker. Op dit moment is informatie schaars en vooral gefragmenteerd. U wordt als burger van informatiepunt naar informatiepunt gestuurd en van gemeentelijke afdeling naar gemeentelijke afdeling. Dat kan zoveel beter! Waar kunt u heen? Ik zal het u zeggen. U kunt terecht bij “het Bouwpunt”!

Stel het u voor, midden in de stad wordt een winkel geopend. Ergens tussen een kroeg en een beddenzaak in. Niet zomaar een winkel, want je kan er niet zoveel kopen. Er ligt verkoopinformatie van de projectontwikkelaars en de makelaars over de nieuwbouw, Er hangen impressies aan de muur van de projecten over hoe het eruit moet zien als het af is. Je kan er kopieen van bestemmingsplannen. Je kan er informatie krijgen over het aanvragen van vergunningen, informatie van de brandweer en de milieudienst, de belasingdienst en de gemeente over de OZB en er staan maquettes van bijna alle bouwprojecten in de stad. Het streekarchief heeft er informatie liggen over de geschiedenis van het gebied. De koffie en thee staan klaar! Alles wat u wilt weten over de bouw- en renovatieprojecten in onze stad op een plek.

Onmogelijk? Als het in Venlo kan, dan kan het hier zeker...

Populaire posts