Grijs en grauw
Grijs en grauw

"Gouda heeft prachtige gebouwen maar een flets karakter. Er zou meer moeten worden geinvesteerd in de binnenstad. Dat zegt loco-burgemeester Ton Linssen van de Brabantse stad Bergen op Zoom. De stad won onlangs de prijs voor beste binnenstad van een middelgrote gemeente..." Voorgaande stond te lezen in het AD-GH van vrijdag 21 september.

Nu begrijp ik volkomen dat hij zich als arrogante opgeblazen kwal mag gedragen als BoZ een leuk prijsje gewonnen heeft, maar de beste man komt uit Bergen op Zoom. Dan moet je gewoon je mond houden, want Bergen op Zoom; er gaat geen toerist vrijwillig heen, behalve als ze drugs moeten hebben.

Dan even iets over die prijs: "Beste binnenstad van een middelgrote gemeente" Waar slaat dat op? Dat is net zoiets als 'Miss Universe' voor middelknappe vrouwen, Idols voor zeer matige zangers, een dichtwedstrijd winnen voor sinterklaasgedichten. Ik zou er maar blij mee zijn met die prijs. Middelgrote gemeente... laat me niet lachen. Bergen op Zoom is een dorp. Bergen op Zoom kan niet tippen aan Gouda!

De‘Beste Binnenstad’ maakt onderdeel uit van de manifestatie Detailhandel & Bereikbaarheid van het Platform Detailhandel Nederland. Piet Paulusma kwam naar aanleiding van de prijs naar BoZ en er kwamen zeker 150 man kijken volgens de website van de gemeente BoZ. Dat zijn er net zoveel als bij een gemiddeld verkiezingsmarkt, dus dat stelt niet zoveel voor.

"Gouda werd overigens niet genomineerd voor de prijs" Dertien middelgrote plaatsen hadden zich aangemeld! Je kon je dus als stad zelf aanmelden...

Als we niet genomineerd waren of ons aangemeld hadden, dan kunnen we ook niet winnen natuurlijk. Wij kunnen Bergen op Zoom namelijk makkelijk verslaan. In alles, met één hand op de rug... Zeker omdat wij de mooiste binnenstad van een middelgrote gemeente zonder stadspoorten hebben!

Beste binnenstad 2007? - Wij van WC-eend adviseren...

Populaire posts