Zaterdag 17 februari
Deze zaterdag in de Chocoladefabriek mag ik - helemaal rechts op de foto - voor de tweede keer in mijn leven proberen om Stadsdichter te worden. De eerste keer legde ik (en Sanne Rooseboom) het (begrijpelijk) af tegen Ruud Broekhuizen.

Dit keer wordt het nog veel moeilijker. Ik sta in de arena met 3 zeer getalenteerde heren met een geweldig groot hart voor de stad Gouda, die ieder op hun eigen unieke wijze van zich hebben laten horen tijdens de voorronde.

Udo Doedens, in het dagelijks leven predikant in de Westerkerk in Gouda, weet te ontroeren en heeft zeer ingenieus in elkaar geknutselde teksten. Hij weet mens en stad, kerk en kroeg feilloos met elkaar te verbinden.

Jeffrey van Geenen weet als geen ander wat een mens van binnen mee maakt en schaamt zich ook niet om dit te laten zien. Met een dikke knipoog en een goed gevoel voor humor kan hij je meenemen zijn gedichten in.

Joost Reichenbach, het dichtende alter-ego van Pieter Stroop weet zijn verbazing over het verschijnsel mens in zijn beste en in zijn slechtste vorm in een wervelende performance over de b├╝hne te brengen. Zijn gedichten zijn taalkundige hoogstandjes waarin geen taboe geschuwd wordt.

En ik mag ook een rijmpje zeggen ;-)

Wie van deze vier heren het ook moge worden, ze committeren zich voor de komende jaren aan het invullen van het Stadsdichterschap, hopelijk met dezelfde toewijding en passie die de Hanneke Leroux de afgelopen twee jaar heeft laten zien. Ze zal als stadsdichter gemist worden en het wordt voor haar opvolger een hele kluif om een mooie traditie voort te zetten.

Kom zaterdag 17 februari om 15.00 naar de Chocoladefabriek in Gouda voor het eindspel...Groet,

Chrishttps://goudsdagblad.nl/vier-finalisten-stadsdichter-gouda/

Populaire posts